Facebook og alderstyranni…hm…

For at registrere sig i facebook må man opgive sin alder … og jeg undlod at fylde det felt ud siden jeg synes det er løbet lidt løbsk med disse forespørgsler… med det resultat at Facebook grænsesnittet ikke bare nægtede meg adgang som registeret medlem der og da, men også nægtede mig at fylde registreringen ud påny (når jeg som angrende synder ønskede at bekende min alder).  Da var jeg sat udenfor døren! Jeg kunne sikkert bare have snydt med alderen i første omgang hvis jeg havde villet (har ikke checket det om det går), men det skulle ikke undre mig hvis de checker web’en for konsistens i de oplysninger man giver. DET er hard-core alderstyranni. Der kan da være mange grunde til at man ikke orker at opgive sin alder, som er en efterspurgt faktabid i snart sagt alle sammenhænge, som om det skulle være en specielt vigtig oplysning – eller en egenskab måske?

Jeg forstår at vi skal passe på at personer med helt manglede alders-match ikke chatter og laver aftaler der fører til overgreb, men er det derfor Facebook lægger så stor vægt på dette i registreringsfasen? Hm..

3 kommentarer til “Facebook og alderstyranni…hm…”

  1. Du *kan* faktisk velge å sjule når du er født i Facebook om du ikke liker det (slik som jeg har):

    Bare gå til “My profile” -> “edit” og velg “Show only month & day” eller “Don’t show my birthday”

  2. Hej André.
    Tak for tipset. Ja, det er jo ok at man kan det – og nu har jeg gjort det :-)

    Det jeg reagerte mest på var nå at registreringssiden til FaceBook nekter brukere å registrere seg hvis de EEN gang har prøvd å registrere seg uten å oppgi alder i det angivne feltet…for meg betød det rent praktisk at jeg måtte regeistrere meg med en annen email-adresse for overhovedet at få lov til å bli medlem…se det er en lidt hård straf synes jeg (bortsett fra at de fleste har flere mailadresser og kan omgås deres forsøk på utestenging). Jeg hadde jo lært, ville bøye meg for kravet, men nei email-adressen var blitt diskvalifisert…weird policy!

  3. Ja, det virker litt strengt. Men er som du sier mulig at de vil beskytte seg mot folk som kanskje er useriøse. Likevel hindrer jo ikke dette folk å legge inn falske opplysninger om sel selv, som f.eks. navn osv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *